Fin fransk spise er i virkeligheden et sygt produkt fremstillet ved at mishandle ænder og gæs.

Fakta om foie gras fra WSPA:
Fuglene tvangsfodres ved at der tvinges en trykluftspumpe ned i halsen på dem.

Mængden af føde fuglene tvangsfodres med svarer til, at man fodrer et menneske med 12 kg pasta om dagen.

Efter tre ugers tvangsfodring svulmer fuglens lever op og bliver ti gange dens naturlige størrelse.

Størstedelen af fuglene holdes i bure så små, at fuglene ikke kan stå oprejst eller sprede deres vinger.

Mange ænder og gæs dør under opdrættet af hjerte- og nyresvigt eller indre blødninger.

Foie gras er den eneste produktionsform inden for landbrug, som har til formål at gøre dyrene syge.

Foie gras produceres i Frankrig, Ungarn, Bulgarien, Israel og Polen.

Tvangsfodring af fugle er forbudt i mange lande – herunder også Danmark. Alligevel tillader Danmark import af foie gras.

“STOP DYRENES GRUSOMME LIDELSER – SPIS ALDRIG FOIE GRAS (IGEN).”

WSPA opfordrer til at man ikke spiser foie gras. Jeg opfordrer også til at man ikke spiser i restauranter, der serverer foie gras og at man gør restauranten opmærksom på, hvorfor man ikke vil spise der. Derudover kan man gøre butikker opmærksom på at man ikke vil handle hos dem, før de fjerner foie gras fra deres sortiment.

Mange kokke retfærdiggør disse lidelser, da andre dyr i landbruget også lider. Men intet retfærdiggør dyremishandling, heller ikke anden dyremishandling. Det er jo en syg indstilling at have, i stedet for kun at købe økologisk kød og vise sig som et menneske med omsorg for andre levende væsener.

En kok der chokerede mig for nyligt var Anne Hjernøe, der har programmet AnneMad på DR2. Jeg havde hørt at Anne gik op i økologi og sad tilfældigvis og så et af programmerne. Desværre skulle Anne lave en ret med foie gras, hvilket ærgrede mig en del, men jeg tænkte at hun måske havde fundet et produkt, hvor dyrene ikke var blevet tvangsfodret, så jeg sad håbefuldt og fulgte med.

Men jeg blev skuffet og fuldstændig paf over det Anne så sagde. Anne fortalte om, hvordan foie gras produceres og at man egentlig ikke burde spise det, men hun retfærdiggjorde det også pga. anden dyremishandling i landbruget og det at hun syntes det smager så godt. Jamen så er den grusomme dyremishandling da helt i orden. Anne kan jo li’ smagen af det. Føj for en trist kvinde.

Det eneste positive var, at der blev fortalt hvilken dyremishandling, der finder sted under produktionen, så forhåbentlig var der nogen med et hjerte, der så med.

Se flere links om dyrevelfærdhundekommunikation.dk.